Mentenanta Wordpress

Ce este mentenanta web?

mentenanta web ce este?

Cu timpul am inteles ca mediul online este locul potrivit unde iti poti promova afacerea din mai multe puncte de vedere si cã un website este o nevoie pentru un business ce vrea sa arate cã este serios si se respecta. Insa sa ai un website si atat nu este suficient. Trebuie sa ai in vedere cã website-ul tau trebuie sa fie optimizat din punct de vedere SEO pentru a fi vizibil in motoarele de cautare. Mai mult, acesta trebuie actualizat periodic pentru a oferii utilizatorilor o experienta cat mai placuta si lipsita de probleme. Astazi vom discuta despre necesitatea si ce este Mentenanta Web.

Ce este si ce presupune Mentenanta Web?


Mentenanta Web are un rol foarte important atunci cand vine vorba de un website. Aceasta joaca un rol important si pe partea de SEO, pe termen lung.
Desi multi aleg sa nu apeleze din prima la serviciile de Mentenanta Web, 90% ajung sa apeleze atunci cand apar primele probleme cu website-ul. Dar de ce sa nu previ asta de la inceput?
Platforma web pe care o are la baza un website trebuie actualizata si intretinuta in permanenta pentru ca site-ul sa functioneze asa cum trebuie si sa nu intampine probleme. Erorile ce pot aparea odata cu actualizarile facute trebuiesc rezolvate imediat! Altfel vor dauna website-ului cat si pozitiei sale in google. Baza de date trebuie si ea actualizata si modificata in permanenta pentru a nu pierde date importante in urma actualizarilor efectuate.

Iata ce tip de servicii contine Mentenanta Web in general:

‌Actualizari ale platformei
  • Mai bine de 80% dintre site-urile existente sunt realizate cu ajutorul platformei WordPress, aceasta platforma este una dintre cele mai mari platforme de tip CMS pe baza caruia poti realiza un website. Platforma lanseaza periodic versiuni noi si actualizări care au rolul de a spori securitatea site-ului cat mai mult posibil. Una din cele mai mari greseli este sa nu iei in seama acestea actualizări pentru ca google cat si alte motoare de cautare penalizeaza drastic site-urile ce nu oferta utilizatorilor un nivel minim de securitate. Dar asa iti si cresti sansele cå site-ul tau sa se umple de oaspeti neplacuti, acestia fiind virusi, spam, etc.
‌Actualizări ale temei sau ale plug-in-urilor
  • Actualizarile temelor si a plug-in-urilor este un lucru obligatoriu. daca nu respectati actualizarile si neglijati acest aspect trebuie sa stiti ca va asumati aparitia a multor erori, probleme de securitate, o viteza mai lenta a website-ului, chiar si chestii legate de design-ul site-ului in cauza. Toate aceste aspecte au un impact urias asupra scorului SEO pentru google.
‌Backup-uri periodice
  • Un alt lucru ce tine de mentenanta web este protejarea datelor din baza de date, inclusiv a website-ului. Realizarea backup-ului trebuie sa fie periodic si intre interval cat mai mic intre primul backup pentru ca datele tale sa fie mereu in siguranta. Nu se stie niciodata ce erori pot sa apara si ar fi pacat ca toata munca ta sau a developerului sa dispara dintr-o problema ce putea fi ocolita cu un abonament de mentenanta web.
‌Rezolvarea bug-urilor/ erorilor
  • Mentenanta web presupune atat verificarea dar si rezolvarea erorilor sau a bug-urilor in cel mai scurt timp. Este extrem de important ca utilizatorii care intra pe site-ul tau sa aibe parte de cea mai buna experienta posibila altfel risti sa ii pierzi.

Acestea sunt doar o parte din serviciile pe care le ofera un abonament de mentenanta web. Vrei sa nimcesti problemele si sa nu le lasi sa apara niciodata? Atunci fa ceea ce este mai bine pentru website-ul tau, apeleaza la specialisti in mentenanta web.

Dupa cum probabil ti-ai dat seama, administrearea si intretinerea unui website nu este deloc o treaba usoara. Necesita rabdare, mult timp si cunostinte tehnice avansate pentru a putea rezolva problemele. In ciuda timpului necesar si atentia de care este nevoie cand vine vorba de mentenanta unui website, specialistii din echipa noastra doresc sa te ajute si sa te elibereze de aceasta presiune ce cade pe tine cand detii un website. Pe de o alata parte au niste preturi ce cu siguranta se presteaza pentru orice tip de afacere, fie mica, mijlocie sau mare.

Ține minte că succesul în mediul online nu tine doar de un site bine realizat, ci mai ales de un site întreținut și actualizat la zi.