Mentenanta Wordpress

Ce inseamna Optimizare SEO?

optimizare seo

Procesul de optimizare seo joaca un rol esential pentru a-ti optimiza website-ul si a-ti creste sortimentul de vizitatori si potentialii clienti. Pe scurt, optimizarea SEO este importanta pentru ca ajuta website-urile sa apara mai sus in motoarele de cautare, cum ar fi Google, atunci cand un utilizator cauta cuvinte cheie sau cu alte cuvinte, termeni relevanti. Daca site-ul tau nu este optimizat, atunci acesta poate fi mai greu de gasit pe acele motoare de cautare si iti va mult diminua vizibilitatea.

Procesul de optimizare seo este impartit in 2 categorii:

  • Optimizarea SEO ON-PAGE
  • Optimizarea SEO OFF-PAGE

Ce inseamna optimizare SEO ON-PAGE?

Optimizarea SEO On-Page se referă la toate modificările care pot fi realizate la nivel de cod sau conținut pe o pagină web pentru a o ajuta să se claseze mai bine în motoarele de căutare. Aceste modificări includ, de obicei, elemente de conținut cum ar fi titluri, descrieri, ancore, meta tags, conținut vizual, imagini, etc. Optimizarea SEO On-page îmbunătățește relevanța și autoritatea unei pagini de site web față de anumite cuvinte cheie sau căutări. Este una dintre principalele componente ale optimizării SEO, alături de optimizare SEO Off-Page. Acestea sunt folosite în mod alături pentru a mări posibilitatea unei pagini web de a se clasa în motoarele de căutare.

Ce inseamna optimizare SEO OFF-PAGE?

Optimizarea off page se referă la acțiunile pe care le întreprinzi pe alte site-uri web decât propriul tău site, pentru a-ți îmbunătăți poziționarea în rezultatele căutării. Acestea includ activități precum link building-ul, asocierea cu alte branduri și influențatori și obținerea recenziilor clienților. Unele dintre cele mai comune practici de optimizare seo off-page includ construirea link-urilor, trimiterea articolelor la directorii de articole, plasarea de postări de blog pe platforme afiliate, postarea pe rețelele sociale și conectarea la profilurile sociale.

Este importanta optimizarea seo pentru site?

Da, optimizarea SEO este importanta pentru site-ul dumneavoastra deoarece ajuta la cresterea pozitionarii site-ului pe motoarele de cautare si, prin urmare, la cresterea traficului si convertirilor. Mai mult, poate imbunatati experienta utilizatorului prin retinerea vizitatorilor pe site si imbunatatirea navigarii pe acesta.

Cat costa sa iti optimizezi site-ul seo?

Costul optimizării SEO pentru un site variază în funcție de mărimea și nivelul de complexitate a sitului. De obicei, costul se poate situa între 500 și 5.000 de euro. Cu toate acestea, un specialist SEO experimentat ce are in spate o echipa pregatita pentru asta ar putea cere chiar și mai mult de 5.000 de euro pentru a optimiza un site complex.